0
No products in the cart.

مقایسه وردپرس و جوملا از 4 جنبه مهم انتخاب cms

دسته بندی :طراحی سایت 15 فوریه 2023 chehrehbartar 697
مقایسه وردپرس و جوملا

مقایسه وردپرس و جوملا

وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا است که بسیار قدرتمند و کاربردی هستند. اکثر سایت­ها و فروشگاه­های اینترنتی از طریق این دو ساخته می­شوند. وردپرس و جوملا به عنوان پر استفاده­ترین cms در تمام دنیا می­باشد. مقایسه وردپرس و جوملا  از نظر امنیت، سئو، سختی نصب و… است. در این مقاله شرکت چهره برتر به مقایسه وردپرس و جوملا می­پردازیم. تا انتهای مقاله همراه باشید.

 

CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم­های مدیریت محتوا درحقیقت یک نوع نرم افزار برای مدیریت اطلاعات و محتوای وبسایت­ها در اینترنت می­باشند. از طریق CMS می­توان هر نوع محتوا و تغییرات بصری در سایت­ها را ایجاد کرد. امروزه پر استفاده­ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا وردپرس و جوملا می­باشد.

وردپرس

از محبوب­ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان، وردپرس است. وردپرس در سال ۲۰۰۳ به عنوان یک سرویس وبلاگدهی ایجاد شد. بعد از مدتی یک سری قابلیت­ها به وردپرس اضافه و توسعه پیداکرد، به همین دلیل تعداد کاربران افزایش یافت. در آن زمان بزرگترین سرویس وبلاگدهی در جهان Moveable Type بود. این سرویس ناگهانی قیمت خود را افزایش داد. کاربرانی که دوست نداشتند هزینه زیادی کنند به وردپرس روی آوردند.

جوملا

همانطور که گفتیم جوملا هم مانند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است. جوملا با استفاده از PHP توسعه یافت. این CMS متن باز است. کاربران به راحتی می­توانند از جوملا برای ساخت هر نوع سایت و فروشگاه اینترنتی چه ساده چه پیشرفته استفاده کنند. از آنجایی که جوملا دارای متن باز است، کاربرانی که حرفه­ای هستند می­توانند با کدنویسی، تغییرات دلخواه خود را در آن ایجاد کنند و آن را به طور اختصاصی گسترش دهند.

تا سال ۲۰۱۰ جوملا بهترین سرویس CMS در جهان بود. اما کم کاری­ها و عدم پشتیبانی باعث شد تا بازار خود را از دست دهد. از این طریق کاربران وردپرس بیشتر شد و بازار آن هم گرمتر. در ادامه می­خواهیم به مقایسه وردپرس و جوملا بپردازیم.

مقایسه وردپرس و جوملا

تفاوت‌های اصلی جوملا و وردپرس

با مقایسه وردپرس و جوملا متوجه تفاوت­های آن­ها خواهید شد. این دو تفاوت­های زیادی با هم دارند.

 

مزایا و معایب وردپرس و جوملا

از آنجایی که وردپرس کاربران زیادی دارد توانسته توسعه دهندگان و افزونه­های بیشتری در مقایسه با جوملا داشته باشد. توسعه دهندگان جوملا کمتر است. در نتیجه قالب­ها و افزونه­های آن هم کمتر می­باشد. البته با تمام این اوصاف باز هم افزونه­های کافی برای وبسایت­های گوناگون دارد. معمولا برای سایت­های فروشگاهی، جوملا بهتر است. اما وردپرس برای سایت خبری، شخصی و یا شرکتی انتخاب بهتری می­باشد.

 

مقایسه وردپرس و جوملا در امنیت و سئو

دو نکته مهم در مقایسه وردپرس و جوملا، امنیت و سئو می­باشد. این دو نقش بسیار مهمی را در موفقیت سایت شما ایفا می­کنند.

 

مقایسه وردپرس و جوملا در امنیت

از آنجایی که سیستم­ها و برنامه­های متن باز، به کدها دسترسی دارند، امکان هک شدن در آن بیشتر است. بهتر است اقدامات امنیتی را برای جلوگیری از هک شدن و بیشتر کردن امنیت وبسایتتان انجام دهید.

به عنوان مثال: اگر آپدیت امنیتی برای CMS آمد، سریع سایت خود را آپدیت کنید. بهتر است برای اینکار از نسخه پولی استفاده کنید. زیرا بعضی از آسیب پذیری­­ها را پوشش می­دهد.

 

مقایسه وردپرس و جوملا در سئو

سئو، مجموعه­ای از فعالیت­هایی است که در طراحی، تولید محتوا و لینک­سازی خارجی انجام می­شود تا جایگاه بهتری را در نتایج جستجوی گوگل بدست آورده و بازدید کنندگان بیشتری جذب کند.

پر کاربرد­ترین افزونه­های سئو یواست سئو و رنک مث در وردپرس می­باشد. جوملا هم ابزارها و افزونه­های خوبی برای اینکار دارد اما وردپرس قوی­تر است.

 

مقایسه وردپرس و جوملا در سهولت استفاده

چه یک توسعه دهنده یا طراح وب حرفه­ای باشید، چه مبتدی، تمایل دارید CMS ساده باشد. البته برای افراد مبتدی داشتن CMS ساده از الزامات می­باشد. مقایسه وردپرس و جوملا از نظر سهولت استفاده، هردو ساده بوده و برای یادگیری آسان می­باشند.

وردپرس فرایند نصب ساده­ و سریع دارد. یک سایت وردپرسی معمولا در پنج دقیقه آنلاین می­شود. نیاز نیست که کاربران زمان زیادی را برای درک اصول اولیه بکار ببرند. همه گزینه­ها در دسترس بوده و کاربر می­تواند بدون مشکل فعالیت داشته باشد.

جوملا هم ساده بوده و فرایند نصب آن مانند وردپرس می­باشد. اما جوملا برای فعالیت کمی پیچیده­تر از وردپرس است.

 

مقایسه وردپرس و جوملا در ظاهر و قابلیت ها

یک سیستم محتوای خوب باید از قالب­ها و افزونه­هایی باشد تا شرایط را فراهم کند تا کاربران عادی بتوانند بدون نیاز به کدنویسی وبسایت خود را توسعه دهند. این قابلیت در وردپرس و جوملا وجود دارد. اما تفاوت­هایی هم دارند.

وردپرس با داشتن قالب­های رایگان و با ظاهر جذاب کمک می­کند تا هر شخصی بدون دانستن کدنویسی و طراحی، یک وبسایت خوب بسازد.  قالب­های زیادی برای وردپرس طراحی شده است که رایگان می­باشند.

جوملا قالب­ها و برنامه­های افزودنی را ارائه می­دهد که کمک می­کند تا شما به چیزهای زیادی در وب دست یابید. اما از آنجایی که جوملا محبوبیت کمتری در مقایسه با وردپرس دارد، قالب­ها و افزونه­های خیلی کمتری برای جوملا طراحی شده است.

 

کدام یک ارزش سرمایه گذاری دارند؟

همانطور که گفتیم، از جوملا برای فروشگاه­ساز پرکاربرد بوده و انتخابی مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی است. وردپرس هم برای سایت­های غیر فروشگاهی انتخاب مناسبی می­باشد. پس انتخاب با خودتان است.

 

نصب کدام CMS سخت تر است؟

نصب وردپرس یا جوملا کار سختی نیست. معمولا سایت­ها و فروشگاه­های اینترنتی از آن استفاده می­کنند. شرکت هاستینگ CMS را روی هاست نصب می­کند. تنها کاری را که نیاز است شما انجام دهید، هاست مناسب با سیستم مدیریت محتوای مورد نظرتان را خریداری کنید. هاست لینوکسی هم برای وردپرس و هم جوملا مورد استفاده قرار می­گیرد.

مقایسه وردپرس و جوملا

محدودیت‌های وردپرس و جوملا

هر نرم افزاری دارای یک سری مشکلاتی می­باشد. در ادامه به مقایسه وردپرس و جوملا از نظر محدودیت گوناگون می­پردازیم.

 

محدودیت‌های وردپرس

به صورت کلی، اشکالات و معایب وردپرس عبارتند از:

  • وجود قالب­های غیراصولی در مخزن
  • کاهش سرعت سایت با نصب تعداد زیادی افزونه وردپرس
  • پیکربندی اولیه نامناسب

 

محدودیت‌های جوملا

جوملا 4 مشکل اساسی دارد:

  • با استفاده از جوملا، باید اندکی دانش کدنویسی داشته باشید.
  • عدم وجود پشتیبانی از طرف تیم توسعه دهنده
  • جوملا انجمن فعالی در اینترنت ندارد.
  • رابطه کاربری پیچیده جوملا، یادگیری آن را برای مبتدیان سخت می­کند.

 

جمع‌بندی

وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا است که در بین کاربران محبوبیت دارند. مقایسه وردپرس با جوملا، وردپرس با داشتن رابطه کاربری ساده­تر، وجود توسعه دهندگان و افزودنی­های بیشتر و دارای انجمن­های فعال با زبان­های گوناگون، انتخاب بهتری است. البته جوملا هم برای افرادی که نیاز به فروشگاه اینترنتی حرفه­ای دارند بسیار مناسب می­باشد.

اما باز هم انتخاب با شما است که برای یادگیری کدام را انتخاب کنید. توصیه ما وردپرس است.

chehrehbartar

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: