مقایسه وردپرس و جوملا از 4 جنبه مهم انتخاب cms
مقایسه وردپرس و جوملا
وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا است که بسیار قدرتمند و کاربردی هستند. اکثر سایتها و فروشگاههای اینترنتی از طریق این دو ساخته میشوند. وردپرس و جوملا به عنوان پر استفادهترین cms در تمام دنیا میباشد. مقایسه وردپرس و جوملا از نظر امنیت، سئو، سختی نصب و… است. در این مقاله شرکت چهره برتر به مقایسه وردپرس و جوملا میپردازیم. تا انتهای مقاله همراه باشید.
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
سیستمهای مدیریت محتوا درحقیقت یک نوع نرم افزار برای مدیریت اطلاعات و محتوای وبسایتها در اینترنت میباشند. از طریق CMS میتوان هر نوع محتوا و تغییرات بصری در سایتها را ایجاد کرد. امروزه پر استفادهترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا وردپرس و جوملا میباشد.
وردپرس
از محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در جهان، وردپرس است. وردپرس در سال ۲۰۰۳ به عنوان یک سرویس وبلاگدهی ایجاد شد. بعد از مدتی یک سری قابلیتها به وردپرس اضافه و توسعه پیداکرد، به همین دلیل تعداد کاربران افزایش یافت. در آن زمان بزرگترین سرویس وبلاگدهی در جهان Moveable Type بود. این سرویس ناگهانی قیمت خود را افزایش داد. کاربرانی که دوست نداشتند هزینه زیادی کنند به وردپرس روی آوردند.
جوملا
همانطور که گفتیم جوملا هم مانند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است. جوملا با استفاده از PHP توسعه یافت. این CMS متن باز است. کاربران به راحتی میتوانند از جوملا برای ساخت هر نوع سایت و فروشگاه اینترنتی چه ساده چه پیشرفته استفاده کنند. از آنجایی که جوملا دارای متن باز است، کاربرانی که حرفهای هستند میتوانند با کدنویسی، تغییرات دلخواه خود را در آن ایجاد کنند و آن را به طور اختصاصی گسترش دهند.
تا سال ۲۰۱۰ جوملا بهترین سرویس CMS در جهان بود. اما کم کاریها و عدم پشتیبانی باعث شد تا بازار خود را از دست دهد. از این طریق کاربران وردپرس بیشتر شد و بازار آن هم گرمتر. در ادامه میخواهیم به مقایسه وردپرس و جوملا بپردازیم.
تفاوتهای اصلی جوملا و وردپرس
با مقایسه وردپرس و جوملا متوجه تفاوتهای آنها خواهید شد. این دو تفاوتهای زیادی با هم دارند.
مزایا و معایب وردپرس و جوملا
از آنجایی که وردپرس کاربران زیادی دارد توانسته توسعه دهندگان و افزونههای بیشتری در مقایسه با جوملا داشته باشد. توسعه دهندگان جوملا کمتر است. در نتیجه قالبها و افزونههای آن هم کمتر میباشد. البته با تمام این اوصاف باز هم افزونههای کافی برای وبسایتهای گوناگون دارد. معمولا برای سایتهای فروشگاهی، جوملا بهتر است. اما وردپرس برای سایت خبری، شخصی و یا شرکتی انتخاب بهتری میباشد.
مقایسه وردپرس و جوملا در امنیت و سئو
دو نکته مهم در مقایسه وردپرس و جوملا، امنیت و سئو میباشد. این دو نقش بسیار مهمی را در موفقیت سایت شما ایفا میکنند.
مقایسه وردپرس و جوملا در امنیت
از آنجایی که سیستمها و برنامههای متن باز، به کدها دسترسی دارند، امکان هک شدن در آن بیشتر است. بهتر است اقدامات امنیتی را برای جلوگیری از هک شدن و بیشتر کردن امنیت وبسایتتان انجام دهید.
به عنوان مثال: اگر آپدیت امنیتی برای CMS آمد، سریع سایت خود را آپدیت کنید. بهتر است برای اینکار از نسخه پولی استفاده کنید. زیرا بعضی از آسیب پذیریها را پوشش میدهد.
مقایسه وردپرس و جوملا در سئو
سئو، مجموعهای از فعالیتهایی است که در طراحی، تولید محتوا و لینکسازی خارجی انجام میشود تا جایگاه بهتری را در نتایج جستجوی گوگل بدست آورده و بازدید کنندگان بیشتری جذب کند.
پر کاربردترین افزونههای سئو یواست سئو و رنک مث در وردپرس میباشد. جوملا هم ابزارها و افزونههای خوبی برای اینکار دارد اما وردپرس قویتر است.
مقایسه وردپرس و جوملا در سهولت استفاده
چه یک توسعه دهنده یا طراح وب حرفهای باشید، چه مبتدی، تمایل دارید CMS ساده باشد. البته برای افراد مبتدی داشتن CMS ساده از الزامات میباشد. مقایسه وردپرس و جوملا از نظر سهولت استفاده، هردو ساده بوده و برای یادگیری آسان میباشند.
وردپرس فرایند نصب ساده و سریع دارد. یک سایت وردپرسی معمولا در پنج دقیقه آنلاین میشود. نیاز نیست که کاربران زمان زیادی را برای درک اصول اولیه بکار ببرند. همه گزینهها در دسترس بوده و کاربر میتواند بدون مشکل فعالیت داشته باشد.
جوملا هم ساده بوده و فرایند نصب آن مانند وردپرس میباشد. اما جوملا برای فعالیت کمی پیچیدهتر از وردپرس است.
مقایسه وردپرس و جوملا در ظاهر و قابلیت ها
یک سیستم محتوای خوب باید از قالبها و افزونههایی باشد تا شرایط را فراهم کند تا کاربران عادی بتوانند بدون نیاز به کدنویسی وبسایت خود را توسعه دهند. این قابلیت در وردپرس و جوملا وجود دارد. اما تفاوتهایی هم دارند.
وردپرس با داشتن قالبهای رایگان و با ظاهر جذاب کمک میکند تا هر شخصی بدون دانستن کدنویسی و طراحی، یک وبسایت خوب بسازد. قالبهای زیادی برای وردپرس طراحی شده است که رایگان میباشند.
جوملا قالبها و برنامههای افزودنی را ارائه میدهد که کمک میکند تا شما به چیزهای زیادی در وب دست یابید. اما از آنجایی که جوملا محبوبیت کمتری در مقایسه با وردپرس دارد، قالبها و افزونههای خیلی کمتری برای جوملا طراحی شده است.
کدام یک ارزش سرمایه گذاری دارند؟
همانطور که گفتیم، از جوملا برای فروشگاهساز پرکاربرد بوده و انتخابی مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی است. وردپرس هم برای سایتهای غیر فروشگاهی انتخاب مناسبی میباشد. پس انتخاب با خودتان است.
نصب کدام CMS سخت تر است؟
نصب وردپرس یا جوملا کار سختی نیست. معمولا سایتها و فروشگاههای اینترنتی از آن استفاده میکنند. شرکت هاستینگ CMS را روی هاست نصب میکند. تنها کاری را که نیاز است شما انجام دهید، هاست مناسب با سیستم مدیریت محتوای مورد نظرتان را خریداری کنید. هاست لینوکسی هم برای وردپرس و هم جوملا مورد استفاده قرار میگیرد.
محدودیتهای وردپرس و جوملا
هر نرم افزاری دارای یک سری مشکلاتی میباشد. در ادامه به مقایسه وردپرس و جوملا از نظر محدودیت گوناگون میپردازیم.
محدودیتهای وردپرس
به صورت کلی، اشکالات و معایب وردپرس عبارتند از:
- وجود قالبهای غیراصولی در مخزن
- کاهش سرعت سایت با نصب تعداد زیادی افزونه وردپرس
- پیکربندی اولیه نامناسب
محدودیتهای جوملا
جوملا 4 مشکل اساسی دارد:
- با استفاده از جوملا، باید اندکی دانش کدنویسی داشته باشید.
- عدم وجود پشتیبانی از طرف تیم توسعه دهنده
- جوملا انجمن فعالی در اینترنت ندارد.
- رابطه کاربری پیچیده جوملا، یادگیری آن را برای مبتدیان سخت میکند.
جمعبندی
وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا است که در بین کاربران محبوبیت دارند. مقایسه وردپرس با جوملا، وردپرس با داشتن رابطه کاربری سادهتر، وجود توسعه دهندگان و افزودنیهای بیشتر و دارای انجمنهای فعال با زبانهای گوناگون، انتخاب بهتری است. البته جوملا هم برای افرادی که نیاز به فروشگاه اینترنتی حرفهای دارند بسیار مناسب میباشد.
اما باز هم انتخاب با شما است که برای یادگیری کدام را انتخاب کنید. توصیه ما وردپرس است.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت