0
No products in the cart.

طراحی نمای ساختمان

دسته بندی :دکوراسیون داخلی 28 ژانویه 2023 chehrehbartar 513
طراحی نمای ساختمان

اولین برخوردی که هر کسی با ساختمان دارد، طراحی نمای ساختمان است. با نگاه به طراحی ساختمان می­توان به کیفیت آن پی برد. امروزه سازندگان ساختمان تلاش می­­‌کنند تا نمای ساختمان را زیبا انجام دهند. زیرا طراحی نما می­تواند در قیمت و کیفیت آن تأثیر بگذارد. در حقیقت نمای ساختمان، هویت ساختمان می­باشد. طراحی نمای ساختمان تصویر ذهنی شهروندان از آن شهر را می­‌سازد. به همین خاطر است که نمای بیرونی ساختمان بسیار  اهمیت دارد. تا انتها همراه باشید.

این را هم بخوانید: طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی

طراحی نما چه ارزشی به ساختمان می­دهد؟

همانطور که گفته شد، نمای بیرونی هر ساختمان، نشان دهنده هویت آن ساختمان است. طرح ظاهری ساختمان باید نشان دهنده کاربرد آن باشد تا بیننده بتواند با نگاه به ساختمان متوجه عملکرد آن شود. به عنوان مثال: یک ساختمان اداری باید نمای ظاهری آن طوری طرحی شود که عملکرد ساختمان را برای بیننده القا کند. در طراحی نمای ساختمان، کارفرما باید سلیقه شخصی خود را با بافت شهری و اصول زیبایی شناسی در نظر بگیرد. در غیر این صورت سبب ناهمگونی بافت شهری می‌­شود. پس اگر کارفرما در نمای بیرونی فقط به سلیقه شخصی خود بپردازد، موجب بی­‌نظمی و آشفتگی در ساختمان‌­ها می­‌شود.

طراحی نمای ساختمان

عوامل مهمی که در طراحی تمای ظاهری ساختمان تأثیر دارند، عبارتند از:

  • چشم نوازتر شدن ظاهر ساختمان­ها
  • عدم انتقال آلودگی صوتی
  • در فصل­های مختلف از هدر رفتن انرژی جلوگیری کند
  • محافظت از ساختمان در برابر شرایط جوی

 

مواردی که باید در طراحی نمای ساختمان درنظر گرفته شود!

  1. معماری ساختمان

معمولا یک ساختمان با کیفیت باید ۳۰ تا ۵۰ سال عمر کند. بنابراین نیاز است که در طراحی نمای ساختمان دقت لازم را داشت تا در این مدت جذابیت اولیه را داشته و از چشم نیفتد.

  1. ایجاد هماهنگی با معماری شهر

هر شهری هویت مخصوص خود را دارد. اگر نمای بیرونی ساختمان­‌ها ناهماهنگ باشند، می­‌تواند زیبایی و بافت منطقه را زشت کند. به همین دلیل باید با معماری شهر هماهنگی وجود داشته باشد.

  1. تعرفه طراحی نمای ساختمان

تعرفه به تعداد طبقات و متریال آن بستگی دارد. بر ای جلوگیری از افزایش قیمت باید کارشناسی و بررسی دقیق انجام شود.

برای دیدن نمونه‌کارها کلیک کنید.

اصول طراحی نمای ساختمان

یک ساختمان علاوه بر اینکه منحصر به فرد است باید با ساختمان‌­های مجاور همخوانی داشته باشد. همچنین باید در زمان طراحی ظاهری، فرهنگ و بافت منطقه مورد توجه قرار گیرد. همه این عوامل باید با سلیقه و خلاقیت طراح ساختمان ترکیب و هماهنگ شود تا یک نمای بیرونی زیبا طراحی شود.

  1. نورپردازی نما

یک نورپردازی درست سبب می‌­شود که نمای ساختمان در شب هم زیبا و تأثیرگذار باشد. بنابراین به نورپردازی باید به اندازه طراحی نمای ساختمان توجه کرد. نکته: نباید نورپردازی طوری باشد که خیره کننده شود. بلکه باید اول نمای ساختمان به چشم بیاید بعد نورپردازی.

طراحی نمای ساختمان

  1. پویایی در طراحی نما

ساختمانی که نمای پویایی داشته باشد، بیننده را خیره کرده و جذاب می­‌باشد. همچنین با ارزش‌­تر خواهد بود.

  1. خوانایی نما

یکی از اصول طراحی نما که بسیار مهم است­، سادگی و خوانایی نما می­‌باشد. به این منظور که باید در طراحی نما از تنوع زیاد جلوگیری کرد. اگر بخواهید از بافت‌­های شبیه به هم استفاده کنید، بیشتر می­‌توانید در خوانایی نما تأثیرگذار باشید.

  1. سازگاری نما با اقلیم

یکی دیگر از اصول مهم در طراحی نمای ساختمان، توجه به شرایط آب و هوایی می‌­باشد. نما، بدنه ساختمان است. بنابراین باید بتواند از ساکنین ساختمان محافظت و آسایش را فراهم کند. پس مهم است که ساختمان در شرایط جوی مختلف، مقاوم بوده و محافظ باشد.

  1. سازگاری نما با سازه

طراحی نما باید طوری باشد که با سازه اصلی منطبق باشد. یک ساختمان استاندارد با بدنه ساختمان و با ساختار و سقف، اتصالات یکپارچه دارد.

 

انواع سبک در طراحی نمای بیرونی ساختمان

اولین چیزی که در نمای بیرونی ساختمان در اولویت می­‌باشد، سبک است. سبک از اولین شاخص­‌های مهم در طراحی نما محسوب می­‌شود. در ادامه به بررسی انواع سبک‌­های پرکاربرد در طراحی نمای ساختمان می­‌پردازیم:

  • طراحی نما سبک کلاسیک

سبک کلاسیک از نماهایی است که امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در این سبک از ستون­‌های بلند و سردرهای باشکوه استفاده می­‌کنند. نام دیگر نمای کلاسیک نمای رومی است. در این سبک از متریال سنگ استفاده می‌­شود و به همین دلیل قیمت بالایی دارد. بیشترین سنگی که در سبک کلاسیک استفاده می‌­شود، تراورتن است. از سیمان و مصالح پیش ساخته هم در طراحی نمای ساختمان استفاده می‌­کنند.

  • طراحی نما سبک مدرن

این نوع سبک در عین سادگی بسیار کاربرد دارد. در سبک مدرن می‌­توان از تکنولوژی‌های بروز استفاده کرد. در سبک مدرن از طراحی نمای بیرونی از آلمان­‌های زیادی استفاده نمی‌شود. می­‌توان گفت برعکس سبک کلاسیک می­‌باشد. طراحان از سبک مدرن، هم در طرح نمای ساختمان ساده و هم پیچیده استفاده می­‌کنند. در این سبک برای طراحی نمای ساختمان از خطوط عمومی و افقی استفاده می­­‌شود.

  • طراحی نمای مینیمال

در سبک مینیمال از خطوط مستقیم در طراحی نما استفاده می­­‌شود. این نوع طراحی به صورت تک رنگ و معمولا به رنگ سفید است. در طراحی نمای مینیمال از تزئینات زیادی استفاده نمی­‌شود. به همین خاطر به این سبک نمای ساده هم می‌گویند.

 

انواع طرح نمای ساختمان بر اساس کاربری

انتخاب کاربری ساختمان از دیگر عوامل مهم در طراحی نمای بیرونی ساختمان می­‌باشد. به این منظور که نمی‌­توان طرح نمای ساختمان مسکونی را در طرح نمای تجاری استفاده کرد. در نمای مسکونی باید حریم شخصی و زیاد کردن شعاع دید مورد توجه قرار گیرد. اما در نمای تجاری، فقط شعاع دید بالا مهمترین مسئله می‌­باشد.

طراحی نمای ساختمان

انواع کاربری ها در طراحی نمای ساختمان عبارتند از:

  • نمای مسکونی

از طرح نمای ساختمان لوکس و کلاسیک در طراحی نمای مسکونی استفاده می­‌شود.

  • نمای تجاری

اولین و مهم‌ترین چیزی که باید در طراحی نمای تجاری توجه کرد، جذابیت بصری در رنگ و فرم است. از لولویت­‌های مهم در طراحی نما، انتخاب مصالح و سبک طراحی است.

  • نمای اداری

در طراحی نمای بیرونی ساختمان باید دقت کرد که فضای داخلی ساختمان القا کننده باشد. به عنوان مثال: ساختمان­‌های پزشکی، بانک و یا آموزشی باید نمای بیرونی آن طوری طراحی شود که نشان دهنده فعالیت آن­ها باشد.

  • نمای ویلایی

نمای ویلا ارتباط بصری با کاربران را ایجاد می­‌کند بنابراین بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

جمع‌بندی

  • گفتیم که در طراحی نمای ساختمان باید سبک‌­های ساختمانی، کاربری­‌های ساختمانی، متریال­‌ها و معیارهای اجرایی رعایت شود.
  • طراحی می­‌تواند به صورت کلاسیک، مینیمال، مدرن و… باشد.
  • باید در طراحی نما به نوع کاربری توجه کرد. نمی‌­توان طرح نمای مسکونی را برای تجاری انجام داد.
  • از دیگر نکات مهم در طراحی نما، رعایت حریم شخصی می‌­باشد. البته باید طوری باشد که شعاع دید کاربران کم نشود.
  • متریال در طراحی نما بسیار مهم است. از پرکاربردترین و جدیدترین متریال­‌ها در طراحی نما می­‌توان به نمای شیشه‌­ای، آجری، سرامیک، کامپوزیت، سنگ و … نام برد
  • نورپردازی در طراحی نما اهمیت دارد. نورپردازی درست، نمای ساختمان در شب را نشان می­‌دهد.
chehrehbartar

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: